No comments yet

Obrenovačka nagrada za filantropiju – KONKURS

Želeći da doprinese prepoznavanju i podsticanju dobročinstva i solidarnosti, Fondacija za Mlade Obrenovca je 2019. godine uspostavila nagradu za lokalnu filantropiju. Ovakva vrsta nagrade se po prvi put dodeljuje u Obrenovcu, a cilj je da preraste u tradiciju kako bi se kontinuirano promovisale pozitivne vrednosti i jačao duh zajedništva.

Za nagradu se mogu kandidovati pojedinci, mala i srednja preduzeća (privatna i javna), neformalne grupe i udruženja građana koji su pokrenuli ili podržali lokalnu inicijativu (kroz donaciju u novcu ili robi, prikupljena sredstva, pokretanje ili sprovođenje bilo kakve akcije za dobrobit zajednice ili pojedinca) u 2019. godini.

Svi zainteresovani svoje predloge mogu nominovati putem formulara koji se može pronaći OVDE.

Nakon završetka konkursa selekcioni odbor će na osnovu jasno definisanih kriterijuma doneti odluku kome će nagrada pripasti.

Nagrada se dodeljuje u tri glavne kategorije (Doprinos pojedinca, Doprinos preduzeća i Doprinos udruženja zajednici u 2019. godini) i više posebnih (za organizovanu humanitarnu akciju, za organizovanu volontersku akciju i za organizovanu omladinsku akciju u 2019. godini). Dobitnike očekuju medijska promocija, simbolična skulptura kao glavna nagrada i zahvalnice za posebne nagrade.

Propozicije:

  • Konkurs se odnosi isključivo na inicijative koje su sprovedene na teritoriji opštine Obrenovac u 2019. godini.
  • Za nagradu mogu biti nominovani pojedinci, mala i srednja preduzeća, udruženja i neformalne grupe građana koji su svojim delovanjem doprineli dobrobiti pojedinca ili opštem dobru.
  • Za nagradu ne mogu biti nominovane političke stranke i njihovi lideri.
  • Inicijative koje na bilo koji način promovišu diskriminaciju, nasilje, nezdrave stilove života neće biti uzete u razmatranje.

Konkurs je otvoren do 18. novembra 2019. godine u ponoć.

Za sva ostala pitanja možete nam pisati na e-mail konkurs@oyf.rs.

Donator ovogodišnje Obrenovačke nagrade za filantropiju je Global Fund for Community Foundations.

Post a comment