No comments yet

Lokalni poziv za EU

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Grupa 484 i Fondacija „Jelena Šantić“, u saradnji sa Resurs centrima iz različitih regiona Srbije, kroz projekat „Lokalni poziv za EU” pružaju podršku autentičnim lokalnim inicijativama koje će raditi na unapređenju svojih zajednica u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti.

Fondacija za mlade Obrenovca je jedan od od Resurs centara na ovom projektu, odnosno pomagaće neformalnim grupama i udruženjima građana iz Beogradskog okruga da sprovedu svoje ideje u delo.

 

Partneri na projektu podršku autentičnim lokalnim inicijativama pružaju na tri načina:

1. U okviru konkursa Podrška za mobilizaciju zajednice  podržaće se 38 inicijativa u iznosu od 400 do 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, koje su usmerene na realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje zajednica u oblasti vladavine prava i kulturne raznolikosti. Konkurs je kontinuirano otvoren i ideju lokalne inicijative (neformalne i formalne) mogu poslati preko platforme promeni.rs, a najkasnije do 1. septembra 2021. godine ili ukupne potrošnje predviđenih sredstava u okviru konkursa. Više informacija o uslovima konkursa i načinu apliciranja možete pronaći na sledećem linku.

 

2. U okviru konkursa Razvojni grantovi – Sistematična rešenja u zajednici podržaće se do 16 inicijativa u iznosu od 5.000 do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, koje su usmerene na realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje zajednica u oblasti vladavine prava i kulturne raznolikosti. Konkurs je kontinuirano otvoren i ideju autentične lokalne inicijative mogu poslati preko platforme promeni.rs, a najkasnije do 1. septembra 2021. godine ili ukupne potrošnje predviđenih sredstava u okviru konkursa opredeljenih za 2021. godinu. Više informacija o uslovima konkursa i načinu apliciranja možete pronaći na sledećem linku

 

3. U okviru konkursa Institucionalni grantovi  podržaće se do 5 inicijativa u iznosu od 10.000 do 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, koje su usmerene na realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje zajednica u oblasti vladavine prava i kulturne raznolikosti. Pored finansijske podrške lokalnim inicijativama čitav proces  će pratiti intenzivna tehnička podrška, komunikacija i mentorstvo koje pružaju partneri na projektu kao i program edukacije usmeren na podizanje kapaciteta autentičnih inicijativa. Aplikanti prijave mogu poslati preko platforme promeni.rs, najkasnije do 15. jula 2021. godine. Više informacija o uslovima konkursa i načinu apliciranja možete pronaći na sledećem linku.

Post a comment