No comments yet

Odabrani projekti u okviru Fonda za komšijske inicijative za 2017. godinu

Fondacija za mlade ovog leta ulaže skoro pola miliona dinara za komšijske inicijative u naseljima širom Obrenovca!

Zanima vas koje komšijske inicijative će biti realizovane ovog leta? Nezavisni odbor Fonda za komšijske inicijative, koji je imao 5 članova, doneo je konačnu odluku o listi podržanih projekata u okviru Fonda za komšijske inicijative. Pošli smo od želje da podstaknemo aktivno i solidarno učešće građana i građanki u ostvarivanju pozitivnih promena u zajednici, pa smo osnovali jedinstveni Fond za Komšijske inicijative, u okviru kog smo ove godine obezbedili finansijsku podršku za 12 projekata u Obrenovcu, čija pojedinačna vrednost ne prelazi 50.000,00 dinara.

U nastavku je rang lista odobrenih projekata u okviru programa Fondacije za mlade Obrenovca

KOMŠIJSKE INICIJATIVE 

Redni broj

Naziv neformalne grupe Naziv projekta Iznos odobrenih sredstava Broj poena

1.

Snaga Ušća

Zeleni centar 39.900,00 234

 2.

Inicijativa mladih Stubline

Uređenje pešačkog mosta 12.733,50

206

3.

Tate bez granica

Oaza mira 46.405,00

193

4.

U škrinji

Etnološka, istraživačko edukativna radionica i izložba “Naš mali muzej” 49.721,00

191

5.

Nica

Farbanje ograde 28.065,00

187

6.

Komšije

Uređenje dvorišta 49.987,21

180

7.

Barič-Kolonija

Basket za sve 30.240,00

153

8.

Sportisti Rojkovca

Najmlađi za sportsko sutra 49.979,87

151

9.

Neformalna grupa Dramski studio COTK TENT

Festival OPS 45.138,00

150

10.

Pogodak

Šuterski košarkaški teren 40.000,00

148

11.

Ljubitelji druženja u prirodi

Zabavno-edukativni porodični izlet 47.872,00

147

12. Deca su zakon Deca su zakon 50.000,00

145

Ovog leta će biti radno, kreativno i zabavno u celom Obrenovcu! Pružićemo podršku organizaciji radionica veza, tkanja i pletenja u seoskim školama, pozorišnog festivala OPS, zabavno-edukativnog porodičnog izleta za decu i roditelje u Zabranu…

Komšijama iz Nemanjine ulice pomoći ćemo da oplemene prostor dečijeg igrališta, da ga urede i ukrase dečijim motivima, naselje Viraga će zahvaljujući složnim komšijama dobiti klupe, a šumske kućice za decu, table za crtanje, klupe i stolove dobiće ujedinjene komšije iz ulice Vojvode Mišića…

Prvi šuterski košarkaški teren na teritoriji naše opštine biće postavljen u OŠ „Posavski partizani“, dok vredne komšije sa Rojkovca žele da srede igralište u tom naselju nabavkom golova i mreža, obruča i table za koš… Biće radno i u našim seoskim mesnim zajednicama. Na Usću će biti posađen drvored oko odbojkaškog i fudbalskog igrališta, Radnička ulica u Bariču dobiće sređen košarkaški teren, jer će biti postavljene nove table i obruči i obeležene linije. U Stublinama će biti uređen pešački most koji se nalazi u blizini osnovne škole, a u Trstenici će biti organizovana akcija farbanja ograde oko doma kulture i obližnje osnovne škole. 

 

U nedelju, 16. jula, u prostorijama Kluba za decu i mlade (Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“), sa početkom u 19 časova, organizujemo potpisivanje ugovora sa podržanim grupama.

Pozivamo sve lidere grupa da prisustvuju potpisivanju, jer će njihov potpis značiti početak priprema za realizovanje komšijskih inicijativa. Pozivamo i druge komšije da nam se pridruže, da se upoznamo, i da se družimo sa članovima Odbora koji je doneo odluku da podrži 12 sjajnih komšijskih predloga. Tu će biti i predstavnici Fondacije, kako bi odgovorili na eventualna pitanja. Ugostićemo i predstavnike Gradjanskih inicijativa, našeg partnera na ovom programu.

Vidimo se u nedelju! Leto u Obrenovcu počinje kad komšije krenu u akciju!

Fondacija za mlade Obrenovca je strateški usmerena na pružanje podrške projektima za razvoj lokalne zajednice. Ovaj program se realizuje u saradnji sa Građanskim inicijativamaYouth Build Srbija programom, a više informacija o programu možete pronaći na sajtu: www.oyf.rs.

 

Post a comment