No comments yet

Radionice za decu i mlade posvećene reciklaži i upotrebi održivih materijala i projekcije dokumentarnih filmova

Fondacija za mlade Obrenovca i Centar za građansko delovanje uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, organizovaće narednih meseci niz aktivnosti u našem gradu koje imaju za cilj podizanje svesti o značaju zaštite i unapređenja životne sredine.

Prve aktivnosti nas očekuju u petak i subotu (21. i 22. avgusta) u Obrenovačkom arboretumu, kada će se održati projekcije dokumentarnih filmova i edukativno-kreativne radionice za decu i mlade posvećene reciklaži i upotrebi održivih materijala.

Planirane su sledeće radionice:

  • Radionica kreativne reciklaže će biti održana u petak i subotu od 11 časova. Učesnici će uz priču o važnosti reciklaže i zbrinjavanja papira najpre reciklirati stari papir uz vođenje fizikohemičarke Tamare Janković, a sledećeg dana isti oslikavati akvarel tehnikom uz podršku akademskih slikarki.
  • Radionica pravljenja eko cegera je predviđena za subotu od 17 časova i vodiće je etnološkinja Ivana Gavrić.

Materijal za rad je obezbeđen, pri čemu bi učesnici prve radionice trebalo da ponesu iskorišćen papir (stare sveske, novine i sl.)

Prijave se vrše slanjem poruke putem fejsbuk stranice Fondacije za mlade Obrenovca (Inbox) uz navođenje za koju radionicu se prijavljujete. Napominjemo da je zbog pandemije broj učesnika po radionici ograničen na 10, kao i da je zbog preventivnih mera neophodno da svi učesnici nose maske.

Planirane filmske projekcije:

19:30h: Protivotrov

Trajanje: 30′
Jezik: Srpski
Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=SViB0gG3qmI

20:00: Why Recycled? | Know How Your Clothes Are Made

Trajanje:13′
Jezik: Engleski
Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=waUYdw9wVts&t=131s

Ulaz je besplatan, pri čemu napominjemo da je zbog pandemije broj posetilaca ograničen na 15, kao i da je iz preventivnih razloga neophodno nošenje maski.

Post a comment