No comments yet

Učesnici projekta „Solarni paneli“ bili u Obrenovcu

DSCI1553Predstavnici Fondacije za mlade Obrenovca su pre dve nedelje počeli u Zrenjaninu da rade na izradi solarnog panela.  Prošlog vikenda su u saradnji sa mladima iz Zrenjanina i članovima udruženja „Eko dvorište“ postavili solarni kolektor u dvorište udruženja.

– Cilj našeg okupljanja u Zrenjaninu pre dve nedelje je bio pravljenje solarnog panela. Panel je namenjen dogrevanju prostorija koji radi pomoću solarne energije i pravi se od limenki. U Zrenjaninu smo počeli čitav proces i sada u Obrenovcu završavamo. Članovi „Eko dvorišta“ su bili učesnici radionice, a radi se o projektu koji realizuju neformalna organizacija iz Zrenjanina i Fondacija za mlade Obrenovca. Radionice su nam bile značajne, jer smo stekli nova iskustva i prijateljstva i napravili panel – rekla je Darija Miljojković iz udruženja „Eko dvorište“.

Dok je jedna grupa radila na postavljanju panela druga grupa je radila na uredjivanju dečjeg igrališta u naselju Gaj 1 i čišćenju dvorišta u Tamnavskoj ulici.

DSCI1535
Projekat „Solarni panel“ realizuje neformalna grupa mladih iz Zrenjanina.

– Naš projekat ima za cilj da pomogne ugroženima, tj. ljudima sa poplavljenih područja. Znamo kakva je šteta u Obrenovcu, pa smo hteli na bilo koji način da pomognemo. Došli smo u goste, pošto su Obrenovčani bili kod nas pre dve nedelje. Pravili smo solarne panele, jer nam je cilj da promovišemo obnovljive izvore energije – kazala je Katarina Popović iz Zrenjanina.

Adis Milosavljević iz Fondacije za mlade je rekao:

– Ovo u Obrenovcu je nastavak projekta „Solarni paneli“ naših partnera iz Zrenjanina. Danas završavamo solarni panel i stavljamo ga u funkciju, a ispoštovali smo i njihovu želju da pomognu i volontiraju u Obrenovcu, tako da radimo na sredjivanju jednog dečjeg igrališta i dvorišta.

 

Comments are closed.