Na ovoj stranici ćete naći sve potrebne informacije o aktuelnim konkursima i pozivima za učešće na događajima Fondacije za mlade Obrenovca.

Tokom 2017. godine bili su otvoreni pozivi za apliciranje za sledeće konkurse:

 

Finansiranje projekata:

★  Fond za komšijske incijative [ovaj konkurs je završen]

Čestitamo!  Obrenovac ima složne i kreativne komšije! 🙂

Ovaj konkurs za finansiranje projekata i malih inicijativa neformalnih grupa, koji je realizovan u okviru Youth Build Srbija programa, je bio otvoren od 1. do 15. juna 2017. godine.

Prošlog leta je bilo radno, kreativno i zabavno u celom Obrenovcu! Pružili smo podršku organizaciji radionica veza, tkanja i pletenja u seoskim školama, pozorišnog festivala OPS, zabavno-edukativnog porodičnog izleta za decu i roditelje u Zabranu… Komšijama iz Nemanjine ulice pomogli smo da oplemene prostor dečijeg igrališta, da ga urede i ukrase dečijim motivima, naselje Viraga je zahvaljujući složnim komšijama dobilo klupe, a šumske kućice za decu, table za crtanje, klupe i stolove dobile su ujedinjene komšije iz ulice Vojvode Mišića… Prvi šuterski košarkaški teren na teritoriji naše opštine postavljen je u OŠ „Posavski partizani“, dok su vredne komšije sa Rojkovca sredile igralište u tom naselju nabavkom golova i mreža, obruča i table za koš… Bilo je radno i u našim seoskim mesnim zajednicama. Na Usću je posađen drvored oko odbojkaškog i fudbalskog igrališta, Radnička ulica u Bariču dobila je sređen košarkaški teren, jer su postavljene nove table i obruči i obeležene su linije. U Stublinama je uređen pešački most koji se nalazi u blizini osnovne škole, a u Trstenici je organizovana akcija farbanja ograde oko doma kulture i obližnje osnovne škole. 

Ukoliko se već spremate da aplicirate za ovaj konkurs naredni put, pročitajte dokumenta sa prethodnog konkursa: uputstvo za prijavljivanje (možete preuzeti ovde), kao i formular za prijavu predloga projekata (možete preuzeti ovde).

Radujemo se novim i kreativnim inicijativama u našem gradu!

 

★  Omladinski fond [ovaj konkurs je završen]

Čestitamo!  Obrenovac ima vredne i kreativne mlade! 🙂

Ovaj konkurs za finansiranje do 15 projekata neformalnih grupa mladih do 30 godina u iznosu do 100.000,00 dinara je bio otvoren od 10. oktobra do 10. novembra 2017. godine.

Jesen i zima 2017. godine u Obrenovcu su bili u znaku Omladinskog fonda! U OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” su postavljene klupe u školskim hodnicima, pripremljeno je i odigrano nekoliko predstava i okruglih stolova, organizovane su grnčarsko-vajarske radionice za učenike mlađeg školskog uzrasta, organizovan je sportski turnir “Igre bez granica” za 200 učenika, obuka iz samoodbrane za žene, treninzi i turnir za mlade osobe za invaliditetom. Organizovane su radionice kreativnog pisanja, crtanja i slikanja, glume, pevanja, sviranja, kao i performans na Svetski dan poezije, obezbeđen je didaktički materijal i motorička tabla za školu „Ljubomir Aćimović“. Postavljeni su betonski šah sto sa dve klupe na igralištu u Dudovima, uređeno je igralište u centru Obrenovca, obezbeđene su sprave za treniranje i opremljena je javna teretana. U šest mesnih zajednica organizovan je filmski karavan, u baričkom naselju Kolonija postavljen je mobilijar, u Muzičkoj koloniji ograđeno je i uređeno dečje igralište, u Mislođinu je uređen teren za fudbal, u Ljubiniću je obnovljen košarkaški teren i postavljene su tribine, dok je u Zvečkoj uređen prostor ispred spomenika u centru sela i postavljene su klupe ispred zgrade Doma kulture.

Ukoliko se već spremate da aplicirate za ovaj konkurs naredni put, pročitajte dokumenta sa prethodnog konkursa (možete preuzeti ovde).

 

Učešće u projektima Fondacije za mlade Obrenovca:

★ Noćni OYF market: Treći OYF market organizovali smo krajem septembra 2017. na zelenoj pijaci. Kako je izgledao Poziv za izlagače – umetnike i dizajnere rukotvorina koji su izlagali na noćnom OYF marketu možete pogledati ovde!

Kakva je bila atmosfera na Noćnom OYF marketu pogledajte na našoj Facebook stranici!

★ Novogodišnji OYF market: U decembru 2017. godine smo, baš pred kraj godine i za vreme novogodišnje euforije, organizovali još jedan market.

Kakva je bila atmosfera na Novogodišnjem OYF marketu pogledajte na našoj Facebook stranici!

U 2018. godini smo održali još dva marketa!

★ Mini OYF market: 7. marta smo, povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena, organizovali još jedan mini sajam obrenovačkih izlagača.

Na našoj Facebook stranici su fotografije sa tog događaja!

★ Prolećni OYF market: Šesti market na Gradskom trgu organizovali smo u aprilu.

Na našoj Facebook stranici su dva albuma sa tog marketa (pogledajte Abum I i Album II)!

 

Imaš neko pitanje za nas u vezi sa OYF marketom? Piši nam:

[contact-form-7 id=“1120″ title=“Contact form 1″]