No comments yet

Završena kampanja prikupljanja sredstava za renoviranje osnovne škole u Velikom Polju

Uspeli smo! 

Prikupili smo novac za renoviranje osnovne škole u Velikom Polju! I više od postavljenog cilja.

Zahvaljujući donacijama od strane pojedinaca i kompanija skupili smo 587.235 dinara. Od Trag fondacije ćemo dobiti još 4.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. To znači više od milion dinara za zgradu i dvorište škole u kojoj se obrazuje 19 učenika!

Spisak donatora i iznose donacija možete pogledati ovde.

Hvala svim donatorima koji su doprineli da ostvarimo zajednički cilj. Hvala svima koji su podelili vest o kampanji na tome što su prepoznali važnost ove akcije.

Hvala vam svima što smo se uverili da je solidarnost i dalje tu, u našoj zajednici!

Četvorogodišnja osnovna škola u Velikom Polju nalazi se u selu koje je bilo poplavljeno 2014. godine. Od tada nije obnovljena, ni rekonstruisana. Iako u selu ima više od 100 dece uzrasta do IV razreda, samo njih 19 pohađa ovu seosku školu. Ostali putuju u druge udaljene škole.

Želimo da sredimo i ulepšamo ovu školu, koju su posle Prvog svetskog rata sagradili meštani dobrovoljnim radom i prilozima. Želimo da deca iz ovog sela imaju iste uslove za učenje kao i njihovi vršnjaci u gradskim školama. Potrebno je da obnovimo fasadu, okrečimo unutrašnjost škole, rekonstruišemo ogradu  i uredimo igralište.

Ovog leta će biti radno u Velikom Polju!

 

 

Post a comment