No comments yet

Humanitarna akcija za mlade iz Obrenovca

Vienna_PraterZahvaljujući Austrijskoj organizaciji Österreichische Jungarbeiterbewegung (ÖJAB)  organizujemo desetodnevni boravak u Beču za 17 mladih ljudi iz Obrenovca uzrasta od 14 do 18 godina.

Na osnovu saradnje Saveza izviđača Beograda i ÖJAB-aKancelarija za mlade opštine Obrenovac i Fondacija za mlade Obrenovca imaju mogućnost da pošalju decu na jedno uzbudljivo i nezaboravno putovanje.

Termin putovanja je od 13. do 23. avgusta 2014.godine.

ÖJAB kao organizator celog projekta pokriva troškove prevoza, smeštaja i ishrane za učesnike i vođe grupa koje će sve vreme putovanja i boravka biti sa učesnicima.

Planiran je obilazak grada Beča, različitih istorijskih znamenitosti, turističkih atrakcija, muzeja, Ambasade Republike Srbije u Beču, parlamenta i ministarstava, kao i razgovor sa predstavnicima institucija.

Učesnici će se birati po sledećim kriterijumima:

– Da su uzrasta od 14 do 18 godina
– Da su im domovi direktno ugroženi poplavom
– Da nisu putovali u inostranstvo
– Da imaju prebivalište na teritoriji opštine Obrenovac.

Prijavni formular se može popuniti ovde.

Kandidati koji budu pozvani na razgovor potrebno je da sa sobom ponesu: pasoš na uvid, saglasnot roditelja ili staratelja da dete može preći granicu sa pratiocem i potvrdu koju izdaje opština Obrenovac da je stambeni objekat poplavljen, a koja se može dobiti u mesnim zajednicama i Hotelu „Obrenovac“.

Rok za prijavu je do 30. jula 2014. godine. Više informacija možete dobiti na office@oyf.rs .

Comments are closed.