2

Ispitivanje potreba stanovnika opštine Obrenovac

Fondacija za mlade Obrenovca sprovodi istraživanje koje ima za cilj da ispita one potrebe i probleme stanovnika Obrenovca koje građani mogu rešiti sami ili udruživanjem u neformalne grupe. Cilj ovog istraživanja je da se stekne uvid u trenutno stanje, kako bi na osnovu toga Fondacija za mlade Obrenovca razvila programe podrške u lokalnoj zajednici.

Ovaj upitnik je prilika da iskažete sve ono što mislite da su potrebe i problemi u naselju u kom stanujete i koje možete rešiti sami ili uz pomoć komšija – i da samim tim date mogućnost Fondaciji da kreira programe koji će vam pomoći u zadovoljavanju tih potreba i rešavanju tih problema.

Vrlo je važno da naglasimo da fokus ovog istraživanja nije na identifikaciji problema za čije rešavanje je potrebno angažovanje opštine i drugih preduzeća ili institucija (npr. kanalizacija, asfaltiranje, toplovodna mreža itd.), već onih problema za čije rešavanje je potrebna dobra volja grupe ljudi koji žive u istom naselju i koji žele da unaprede kvalitet života svoje porodice i komšija (npr. uređenje zelene površine, postavljanje klupica u parku, uređenje dečjeg igrališta, novi sportski teren, postavljanje kanti za smeće itd.).

Upitnik je anoniman i na dobrovoljnoj osnovi, a svi prikupljeni podaci prikazivaće se zbirno. Kako je čitavo istraživanje namenjeno registrovanju problema i potreba stanovnika Obrenovca i njihovom kasnijem rešavanju (tj. zadovoljavanju), molimo vas da pokušate da date odgovor na sva pitanja, jer time doprinosite uspešnom realizovanju ciljeva ovog istraživanja.

Istraživanje se realizuje uz podršku Čarls Stjuart Mot Fondacije, u okviru Global Challenges Local Solutions programa koji sprovodi Akademija za razvoj filantropije iz Poljske.

Upitnik možete popuniti ovde.

HVALA VAM na vremenu koje ste izdvojili za popunjavanje upitnika. 

Comments(2)

 1. Reply
  Zorica Vladisavljevic says

  Povecajmo svest!

 2. Reply
  Tamara says

  Drago mi je da postoji Vasa organizacija i sto pomazete nasoj opstini i njenim mesnim zajednicama,da budu lepse i uredjenije.

  Pozdrav.

Post a comment