No comments yet

Izabrani članovi odbora Omladinskog fonda

Fondacija za mlade Obrenovca, u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Gradskom opštinom Obrenovac, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, Građanskih inicijativa i Youth Build Srbija programa, realizuje ovogodišnji program Omladinski fond, čiji je cilj da se poveća učešće mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima i idejama koje sami pokreću i vode mladi.

Nakon javnog poziva za članove odbora, 28. septembra su održani intervjui sa 20 kandidata za članove odbora Omladinskog fonda.

Nakon intervjua izabrano je šest mladih lidera koji će upravljati Omladinskim fondom u opštini Obrenovac, od kojih su dva stara člana iz prošlogodišnjeg odbora.

Njihova uloga biće da, na osnovu definisanih prioriteta i potreba mladih, upravljaju programom Omladinski fond koji uključuje i odlučivanje o finansiranju i podršci formalnih i neformalnih grupa mladih u Obrenovcu.

Fondacija za mlade Obrenovca je ove godine uložila u fond 3.000 dolara, Fondacija Ana i Vlade Divac 3.600 dolara, a Gradska opština Obrenovac 600.000 dinara, tako da će ukupan budžet za lokalne inicijative koje će se realizovati ove godine u Obrenovcu biti više od milion dinara.

Izabrani kandidati proći će trening za upravljanje programom, koji će biti održan na Kopaoniku, a nakon toga ih čeka promocija konkursa za omladinske inicijative, podrška oko prijava, odabir inicijativa koje će biti podržane i praćenje realizacije.

Izabrani članovi odbora Omladinskog fonda su: Zorana Stepić, Maja Savić, Miloš Stojadinović, Bora Bugarski, Anja Despotović i Petar Dinčić.

Post a comment