No comments yet

Konferencija za medije: Kako deca i mladi žive u Obrenovcu?

Konferencija za medije Fondacije za mlade Obrenovca: 7. avgust, Mala sala Sportsko kulturnog centra (Kralja Aleksandra I br. 63, Obrenovac) od 12.30 

Nemamo bazen, nemamo bioskop, nemamo Sportsko kulturni centar, nemamo sportska igrališta… Nemamo ni biblioteku, a sve osnovne i srednje škole u Obrenovcu su oštećene.

Mladi ObrenovcaDeca i mladi u Obrenovcu nemaju sadržaja ni mogućnosti da na kvalitetan način provode vreme i njihov boravak u opštini je uslovljen postojanjem bar jednog obnovljenog prostora koji je bezbedan i koji ispunjava njihove potrebe. Kako bi se pružila direktna pomoć ugroženoj deci i mladima, grupa mladih je 25. maja osnovala Fondaciju za mlade Obrenovca (OYF) koja je uz podršku partnera i donatora uspela da direktno i indirektno pomogne i do 15.000 stanovnika opštine Obrenovac.

O tome kako mladi provode vreme u Obrenovcu, rezultatima rada i pružanja direktne pomoći građanima na terenu, volonterskim kampovima i festivalu „Leto u Obrenovcu“ koji se održava od 9. do 13. avgusta, na konferenciji za medije OYF govoriće:

  • Mladi iz Obrenovca: Kristina Šustić, Stefan Tačić i Marija Avramović
  • Branko Spasić, izvršni direktor OYF
  • Bojan Beronja, Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije
  • Predstavnik/ca Građanskih inicijativa

Paketi za bebe_ObrenovacKroz program volonterskih akcija pomogli smo čišćenje preko 400 poplavljenih domova sugrađana i organizovanje preko 50 akcija čišćenja javnih institucija. Podelili smo 1.500 paketa za čišćenje domova a nabavkom i podelom paketa za bebe, pomogli smo oko 200 porodica sa bebama starosti do 10 meseci.

U saradnji sa Mladim istraživačima Srbije i Građanskim inicijativama, OYF organizuje volonterske kampove koji će u Obrenovcu tokom avgusta i septembra okupiti na stotine mladih ljudi iz inostranstva i Srbije. Tokom petodnevnog festivala „Leto u Obrenovcu“ koji OYF organizuje zajedno sa Građanskim inicijativama, Obrenovčanima će od 9-13. avgusta biti dostupni besplatni koncerti, izložbe, predstave i radionice.

Zahvaljujući podršci donatora i partnera: Fondacije Ana i Vlade Divac, Solidarsuisse Serbia, češke fondacije People in Need, Centra E8, CARE International, Građanskih inicijativa, Centra za integraciju mladih, Hajde da…, Beogradskog centra za ljudska prava, Mladih istraživača Srbije, Fonda B92 i brojnih organizacija firmi i pojedinaca koji su direktno ili indirektno pomogli naš rad, Fondacija za mlade Obrenovca će nastaviti sa pružanjem pomoći deci i mladima u Obrenovcu i u narednom periodu.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte: Branka Spasića, izvršnog direktora OYF na: branko.spasic@oyf.rs ; office@oyf.rs ili telefone: 065/91 00 888; 060/67 28 337

Comments are closed.