No comments yet

OYF postao Divac omladinski centar za Obrenovac i Lazarevac

10463926_782677615116488_9124796444402024355_nNa konkurs za Divac omladinske centre koji je raspisala Fondacija „Ana i Vlade Divac“ prijavilo se 12 organizacija, a na osnovu kriterijuma – održivost organizacije i prethodnih projekata i programa, iskustvo u sličnim projektima koji se bave omladinskim temama, prethodni odnosi sa relevantnim akterima, izabrane su organizacije koje će ući u program za Divac omladinske centre.

Izabrane organizacije su:

  1. Udruženje „Nova Vizija“ – Prijepolje
  2. PROAKTIV – Blace i Vlasotince
  3. Fondacija za mlade Obrenovca – Obrenovac i Lazarevac
  4. Udruženje centar za mlade „Ana & Bastian“ – Kanjiža i Vršac
  5. Udruženje „Veles – Vladičin Han“ – Vladičin Han
  6. Udruženje za društveni razvoj „JA SAM ZA“ – Aranđelovac

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ od 2013. godine realizuje projekat Divac omladinski fondovi (DOF),  u saradnji sa opštinama Aranđelovac, Blace, Kanjiža, Lazarevac, Obrenovac, Prijepolje, Vladičin Han, Vlasotince i Vršac, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kako bi Fondacija „Ana i Vlade Divac“ model projekta DOF, koji se pokazao kao odličan za uključivanje mladih u proces donošenja odluka, učinila održivim izabrane su organizacije koje će predstavljati Divac omladinske centre koji će u svakoj opštini preuzeti realizaciju projekta. Projekat DOF se finansira od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) do marta 2017. godine. Nakon toga će Divac omladinski centri preuzeti implementaciju ovog modela i nastaviti da prikupljaju sredstva za nastavak realizacije ovog projekta uz podršku Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ će u periodu od 2015. do 2017. godine intenzivno raditi na jačanju kapaciteta izabranih Divac omladinskih centara na polju finansija, administracije, prikupljanja sredstava, programskog budžetiranja itd.

Comments are closed.