Početkom juna 2014. godine smo osnovali Fondaciju za mlade Obrenovca.

Naša želja da Obrenovac postane bolje mesto za život, je i danas naš najvažniji motiv za rad. Naš Obrenovac se ne bi oporavio nakon poplava da nije bilo velikog entuzijazma i aktivizma mladih. Za nas iz Fondacije za mlade Obrenovca to nije samo fraza – do sada je preko 3000 mladih učestvovalo u desetinama naših volonterskih akcija, programima neformalne edukacije, i različitim događajima u zajednici.

Prešli smo dugačak put od podele humanitarne pomoći, kutaka za decu i ekoloških akcija – do otvaranja prvog društvenog centra za mlade u Obrenovcu. Ponosni smo na sve naše sugrađane, volontere i donatore koji su dali svoj maksimum da naš grad opet zasija. A mi – nastavljamo optimistično!

 

Želimo da budemo sigurni da će mladi u narednih 50 godina (a što da ne, i narednih 100 godina!) imati priliku da svoje ideje sprovode u delo!

 

Zbog toga ćemo u narednim godinama posebno razvijati sledeće programe:

  ★  Pružanje direktne podrške inicijativama građana kroz OMLADINSKI FOND i FOND ZA KOMŠIJSKE INICIJATIVE – zato što je možda baš novi teren za basket, galerija na otvorenom ili lutkarsko pozorište ono što naši sugrađani žele, i mi planiramo da ih podržimo

  ★  Izdradnja duha zajednice, i promocija solidarnosti i dobročinstva – da svi budemo ponosni na naš grad i da se stalno trudimo da bude lepše mesto za život

  ★  Razvoj OYF kao lokalne fondacije u Srbiji i regionu – kako bismo mogli da obezbedimo veću podršku za naš grad i za inicijative koje pokreću naši sugrađani.

 

★★★

Tvoja podrška nam je važna, priključi se!