No comments yet

Rezultati istraživanja o potrebama stanovnika opštine Obrenovac

Fondacija za mlade Obrenovca je tokom januara i februara 2018. godine sprovela istraživanje u okviru projekta „Povežimo tačke – zajedno ka boljoj zajednici“, uz podršku Charles Stewart Mott fondacije, u okviru Global Challenges Local Solutions programa, koji sprovodi Akademija za razvoj filantropije iz Poljske. 

Istraživanje je imalo za cilj da ispita one potrebe i probleme stanovnika Obrenovca koje građani mogu rešiti sami ili udruživanjem u neformalne grupe. Želeli smo da steknemo uvid u trenutno stanje, kako bi na osnovu toga razvili programe podrške u lokalnoj zajednici.

Istraživanje je bilo prilika za građane da iskažu sve ono što misle da su potrebe i problemi u naselju u kom stanuju i koje mogu rešiti sami ili uz pomoć komšija, a sve to u cilju svrsishodnijeg planiranja programa Fondacije koji će pomoći u zadovoljavanju tih potreba i rešavanju tih problema.

Fokus ovog istraživanja nije bio na identifikaciji problema za čije rešavanje je potrebno angažovanje opštine i drugih preduzeća ili institucija (npr. kanalizacija, asfaltiranje, toplovodna mreža itd.), već onih problema za čije rešavanje je potrebna dobra volja grupe ljudi koji žive u istom naselju i koji žele da unaprede kvalitet života svoje porodice i komšija (npr. uređenje zelene površine, postavljanje klupica u parku, uređenje dečjeg igrališta, novi sportski teren, postavljanje kanti za smeće itd.).

Rezultate istraživanja možete pogledati ovde.

Post a comment