No comments yet

Šta sve možeš u Obrenovcu kad si mlad?

Ako se ne prepoznaješ kao neko ko će tražiti vezu za život, onda za vreme školovanja treba da razmišljaš o sopstvenoj budućnosti. Najlakše je samo ići u školu ili samo studirati i biti nesvestan da ćeš samo sa diplomom sutra lako biti deo velike armije nezaposlenih ljudi. Pitanje je šta radiš danas, za sutra?

Kako preuzimaš svoj deo odgovornosti?

Što pre shvatiš da i od tebe nešto zavisi, na pravom si putu. Zaista, dosta stvari zavisi od svakog od nas, iako to na prvi pogled možda tako ne izgleda.

Šta zavisi od pojedinca?

Pored obrazovanja koje se stiče u srednjim školama i na fakultetima, što je u redu i važno, danas postoji mnogo prilika za neformalno obrazovanje. Kroz neformalno obrazovanje se mogu steći znanja i veštine koje često nisu dostupne u pomenutim institucijama, a jako su značajna za razvoj zrele i odgovorne osobe. A da li će neko koristiti priliku da se lično razvija i radi na sebi, zavisi u mnogome od informacija koje su mu dostupne i motivacije da svoje vreme kvalitetno iskoristi.

Probali smo da programe i usluge koje postoje za mlade u Obrenovcu prikažemo na jednom mestu. Izradili smo brošuru „Šta sve možeš u Obrenovcu kad si mlad?“ i sa zadovoljstvom je delimo sa vama.

Brošuru možete preuzeti ovde.

Post a comment